Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Díky drtivému tlaku v závěru utkání porazili hokejisté Plzně pražskou Spartu 5:4

Obrovské drama s nečekaným obratem v samotném závěru a vítězstvím indiánů. Hokejisté Plzně vyhráli v předehrávce 35. kola extraligy nad Spartou 5:4 a připsali si čtvrté domácí vítězství v řadě. I když domácí po úvodní třetině vedli, hosté třemi brankami ve druhé dvacetiminutovce skóre otočili. Utkání nakonec rozhodli indiáni čtyřmi góly v závěrečné části, hattrickem se blýskl Ludwig Blomstrand. Sparťané prohráli podruhé za sebou, když je zlomily tři góly inkasované v oslabení.

Hosty mohl záhy dostat do vedení Řepík, zblízka ale nepřekonal gólmana Svobodu. Oba týmy pokračovaly ve vysokém tempu, domácí se směrem dopředu připomněli až při vyloučení Jurčiny. Ve 13. minutě po střílené přihrávce Dzierkalse zblízka dorážkou otevřel skóre Mertl. Sparťané sice lépe kombinovali, ale v 16. minutě ve velké šanci opět nepřekonal Svobodu na brankovišti nekrytý Sobotka.

Na začátku prostřední části z přečíslení dvou na jednoho neuspěl ani Chlapík a hosty musel při krátkém dvojnásobném oslabení podržet gólman Neužil. V největší šanci ve 25. minutě pálil z dobré pozice Kodýtek nad. Iniciativu postupně převzala Sparta a po polovině utkání během početní výhody vyrovnal na 1:1 do odkryté branky Erik Thorell.

Švédský útočník prokázal své kvality také ve 35. minutě, kdy doklepnutím Řepíkovy střely dokonal obrat. Domácí nedokázali odpovědět ani při třetím vyloučení hostů za špatné střídání a naopak krátce před koncem druhé třetiny upravil ranou bez přípravy po rychlém protiútoku na 3:1 Sobotka.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí zjednodušili hru, ale Neužil zlikvidoval průnik Přikryla a lépe kombinující hosté hrozili z brejků. Ve 48. minutě však vyloučení Dvořáka potrestal přesnou střelou z levého kruhu Blomstrand a Indiáni se probudili. Švédský forvard poté v 55. minutě využil prostoru na pravé straně a se štěstím srovnal. O 44 vteřin později zaváhání v hostující rozehrávce využil k vedoucí trefě Bulíř.

Sparťané ale minutu nato po chybě Svobody vyrovnali, dorážel Zikmund. Nerozhodný stav nevydržel dlouho a díky faulu Řepíka vrátil Indiánům vedení přesilovkovou ranou v 58. minutě Blomstrand. Dovršil tak hattrick. Hostům ke zvratu nepomohla ani hra bez brankáře a ještě je zachránila pravá tyč prázdné branky po pokusu Martina Langa. Plzeň vyhrála šestý z posledních sedmi zápasů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Sparta Praha, utkání se Spartou, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Ludwig Blomstrand, hokejista, Erik Thorell, Martin Lang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky drtivému tlaku v závěru utkání porazili hokejisté Plzně pražskou Spartu 5:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.