Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Západočeské derby se vydařilo indiánům, Karlovy Vary porazili doma 2:0

, aktualizováno 26. ledna 2021, 22:30

Potřetí v sezóně se dnes hrálo západočeské derby. Na domácím ledě v Plzni přivítali indiáni Karlovy Vary. Z předchozích dvou zápasů si každý tým odnesl jedno vítězství. Tentokrát se více dařilo Plzni a zaslouženě vyhrála 2:0.  

Domácí šli do vedení už v 10. minutě, kdy Jaroslav Kracík prostřelil přihrávkou dva obránce. Uk se dostal na hůl volného Sebastiána Maláta který pálil neomylně mezi betony karlovarského brankáře. I když měly Karlovy Vary k dobru čtyři přesilovky, nedokázaly je využít a do konce třetiny se už stav 1:0 nezměnil.

Zatímco Karlovy Vary nevyužily ve druhé třetině ani pátou přesilovku, Plzeň byla úspěšná hned při té první. Kapitán domácích Milan Gulaš přihrál z levého na pravý kruh, kde byl postavený Filip Suchý, který nezaváhal a zvyšoval na 2:0. I když byli hosté ve druhé třetině aktivnější, snížit se jim nepodařilo. 

I když hráči Energie ve třetí třetině opět vystupňovali tlak, gól se jim nepodařilo vstřelit. Domácí naopak měli možnost v poslední vteřině zvýšit skóre. Bohužel puk doputoval do prázdné branky hostů už po siréně a gól tak neplatil.  

Velkou radost  z dnešního vítězství neskrýval ani premiérový střelec Sebastián Malát. „Jsme šťastní, že jsme navázali na výhru z Olomouce, protože dnes to bylo velice těžké utkání. Tři body proti Karlovým Varům jsou velice cenné,“ říká mladý útočník. Klič k úspěchu byla podle jeho slov ubráněná oslabení v první třetině. "Tam byl i ode mě jeden zbytečný faul, čímž jsem klukům moc nepomohl, ale snad jsem se vykoupil následným gólem,“ říká klatovský rodák.  

Hráč s číslem 82 na zádech dnes vstřelil svůj první gól v nejvyšší soutěži, velkou práci při něm odvedl Jaroslav Kracík, který Malátovi předložil parádní pocukrovanou přihrávku před brankoviště. Na svůj zásah čekal dlouhých čtyřicet zápasů, ale velkou hlavu si z toho příliš nedělal. „Já se snažím na tréninku pořád makat a v zápasech hrát to co po mě chce trenér. Doufal jsem, že jednou mi to tam padne a dneska byl ten osudový den,“ říká závěrem spokojený střelec Sebastián Malát.

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, západočeské derby, Karlovy Vary, HC Energie Karlovy Vary, FC Viktoria Plzeň, Jaroslav Kracík, Milan Gulaš, Filip Suchý, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západočeské derby se vydařilo indiánům, Karlovy Vary porazili doma 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.