Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O těsné výhře nad Hradcem rozhodl v závěru utkání Václav Pilař

Mistrovská Plzeň si připsala první venkovní výhru v nové sezoně Fortuna:Ligy. Viktoriáni ve 3. kole sehráli duel s Hradcem Králové v Mladé Boleslavi, kde v uplynulém ročníku potvrdili svůj šestý mistrovský titul. Zápas se jim výsledkově podařil i tentokrát, po gólech Tomáše Chorého a Václava Pilaře zvítězili 2:1.

Úvodní pětadvacetiminutovka byla spíše poklidná a hrálo se více ve středu pole než před brankami obou týmů. Do první velké šance se poté dostali votroci, ale jistý Jindřich Staněk si poradil jak se střelou Filipa Kubaly, tak s okamžitou dorážkou Adama Vlkanovy. Po půl hodině šli domácí do deseti, Vojtěch Smrž nedovoleně zastavil unikajícího Tomáše Chorého a viděl přímo červenou kartu.

Výhodu jednoho muže v poli červenomodří využili o deset minut později, Modou Ndiaye vyslal parádní centr na hlavu Tomáše Chorého a Viktorka šla do vedení. To však nevydrželo dlouho, do pár minut Hradec vyrovnal – Kubala ztečoval Vlkanův nastřelený balon do vápna a stanovil tak poločasové skóre na 1:1.

Západočeši si hned začátkem druhé půle mohli vzít ztracené vedení zpět, ale nejprve střelu Aleše Čermáka pohotově vyrazil Michal Reichl a za pár minut zas Jhon Mosquera z dobré pozice minul pravou tyč. Velká šance byla k vidění také na druhé straně, Staňkovi po standardní situaci vypadl balon a Matěj Ryneš následně přestřelil odkrytou bránu.

Pár minut před koncem se viktoriáni dočkali kýženého gólu, Jan Kopic ve vápně vymotal obranu Hradce Králové, předložil Václavu Pilařovi a ten uklidil balon do prázdné brány. Utkání nakonec výsledkem 2:1 také skončilo a FCVP tak zapisuje svou první ligovou výhru na venkovní půdě v nové sezoně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Václav Pilař, Tomáš Chorý, 1. česká fotbalová liga, FK Mladá Boleslav, Filip Kubala, Jindřich Staněk, Adam Vlkanova, Vojtěch Smrž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O těsné výhře nad Hradcem rozhodl v závěru utkání Václav Pilař  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.