Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kriminalisté pátrají po totožnosti asi čtyřicetileté tajemné mrtvé ženy. Chodila shrbená a měla křivý nos

Policisté pátrají po totožnosti ženy, jejíž pozůstatky ve značném stavu rozkladu našli náhodní svědci na vymýceném pozemku v blízkosti ulice Pod Sylvánem v Plzni. Zkoumání kosterních pozůstatků odhalilo, že žena ve věku 35 až 40 let chodila shrbená a nakloněná na pravou stranu. Měla také nápadně zakřivený nos.

Případem podezřelého úmrtí ženy se zabývají kriminalisté od letošního 18. února, kdy policie obdržela oznámení o nálezu mrtvoly v Plzni. „Neboť nemohlo být zpočátku vyloučeno, že osoba zemřela násilnou smrtí, převzali si případ krajští kriminalisté, kteří nařídili provedení soudní pitvy. Hned na začátku prověřování provedli policisté šetření v okolí místa nálezu ostatků, kde se zdržovala komunita lidí bez domova. Toto šetření však nepřineslo do případu žádné relevantní informace,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Kriminalisté si vyžádali provedení genetického zkoumání, ale ani na jeho základě se nepodařilo zjistit, komu kosterní ostatky náleží. Následně zažádali i o provedení facilní rekonstrukce lebky neznámé mrtvoly, pomocí níž byla stanovena přibližná podoba zemřelé osoby.

„Ze závěrů soudní pitvy a facilní rekonstrukce vyplývá, že se jednalo o ženu bílé rasy, ve věku mezi 35 - 40 lety, drobné postavy, vysoké okolo 165 cm. Jelikož byla u zemřelé zjištěna skolióza, dá se předpokládat, že žena chodila shrbená a nakloněná na pravou stranu. Dotyčná měla krátké hnědé vlasy o délce 10-15 cm, měla nápadný nos zakřivený z přímého pohledu na levou stranu a zanedbaný chrup. V době smrti měla na sobě světlé tepláky a zelený svetr,“ informovala mluvčí policie.

Z výsledků soudní pitvy, kromě toho, že nebylo zjištěno cizí zavinění, rovněž vyplývá, že žena zemřela v intervalu mezi šesti až osmi měsíci před nalezením jejích ostatků. Smrt tedy nastala v období letních měsíců až září roku 2021. „Případem se i nadále zabývají kolegové z odboru obecné kriminality, kteří by uvítali jakékoli informace ke zjištění totožnosti mrtvé ženy. Pokud byste k ženě na obrázcích měli nějaké poznatky, obraťte se na tísňovou linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu,“ dodala Pavla Burešová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky mrtvá žena, pátrání po totožnosti, mrtvola ve značném stavu rozkladu, shrbená žena, Plzeň, policie, pitva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté pátrají po totožnosti asi čtyřicetileté tajemné mrtvé ženy. Chodila shrbená a měla křivý nos  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.